مدرسه علمیه ریحانه الرسول شلمزار
خوشبختی، یعنی سرباز امام زمانت باشی....
خوشبختی، یعنی سرباز امام زمانت باشی....
نقش مادر در تربیت فرزندان
جایگاه مادران در ساختار یک جامعه بسیار حیاتی است، به این حد که میزان پیشرفت یا شکست یک جامعه را میتوان ناشی از تربیت صحیح یا غلط مادران و به طور کلی والدین دانست.
۱. مادر، قلب خانه
از دیرباز مرد را به عنوان مغز و زن را قلب ازدواج میدانند. ارتباط قلب و مغز دائمی است و هیچکدام بدون دیگری کارآیی مفیدی ندارند، اما مادر شریان اصلی حیات یک خانواده است و سیگنالهای حیاتی را پیوسته به شوهر ارسال کرده و مرد آن را به سراسر خانواده ارسال میکند. با این حال لازم است که پدر و مادر در تمام زمینهها با هم مشورت کنند و تصمیمات عاقلانهای بگیرند که این موضوع تاثیرات مفید خود را بر فرزندان خواهد گذاشت. در این راستا لازم است که پدر و مادر آموزشهای لازم را نیز فرا بگیرند تا بدانند که چه چیزی را باید برای فرزندان خود بخواهند.
۲. مادر، چراغ یادگیری است
یکی از نقشهای مادر در تربیت فرزندان آموزش اصول و مهارتهای مختلف است. مادر با شناخت کافی از فرزند، میداند که چه ویژگیهای شخصیتی، مطالعات علمی و مهارتهای عملی را در فرزندش رشد دهد. او میتواند این مسائل را به همسرش گوشزد کرده و بهترین راه را برای پیشرفت فرزند انتخاب کنند. توجه داشته باشید که انتخاب بهترین سبک فرزندپروری میتواند به تحقق این امر کمک شایانی کند.
۳. مادر یادگیرنده و معلم است
مادران همزمان با اینکه معلم فرزندشان هستند، کسانی هستند که باید مثل دانش آموزی مشتاق کنار دختر و پسرشان باشند و حتی از ایدهها و نظرات آنها استفاده کرده و یاد بگیرند. این مسئله کودکان را تشویق میکند که خود و استعدادهایشان را پرورش داده و بتوانند فرد مفیدی باشند. همچنین مادر باید فرزند بزرگتر را برای آموزش دادن به فرزند کوچکتر تشویق کرده و مهارتهای معلمی را در فرزند بزرگتر ایجاد کند. تمام این تاثیرات مثبت از شما یک مادر خوب و نمونه میسازد که به بهترین شکل به رشد و ارتقای فرزند خود اهمیت میدهد.
۴. مادر، هماهنگ کننده مسئولیتها
سوال اصلی مادران این است که چگونه میتوانم هم فرزندم را آموزش دهم و هم کارهای خودم را انجام دهم؟ یا به عنوان یک مادر شاغل چگونه به بهترین شکل نقش مادری خود را ایفا کرده تا کودک دچار کم و کاستی نشود؟ توجه کنید که بهترین راه، این است که با خلاقیت، کاری کنید که کودک از آموزشهایی که به او میدهید لذت ببرد و در حین تفریح، یاد هم بگیرد، نه اینکه آموزشها شبیه یک کلاس درس خشک و سرشار از نصیحت و انتقاد باشد. همچنین به کیفیت رابطهتان هنگامی که هستید بیشتر توجه داشته باشید و برنامه ریزی صحیحی برای کار و فرزند خود داشته باشید. مادر عاقل و هوشیار میداند که زندگی فصلهای مختلفی دارد و با سرمایه گذاری روی فرزند و تربیت درست او، در آینده از مزایای داشتن یک فرزند با شخصیت، مهربان، سالم و متعهد بهره مند میشود.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه ریحانه الرسول شلمزار در 1400/06/20 ساعت 10:47:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1400/06/21 @ 09:32:51 ق.ظ
پژوهش مدرسه علمیه حضرت زینب (س) میناب [عضو]
سلام وخداقوت واقعا نکات مهم وکاربردی است
1400/06/20 @ 05:22:06 ب.ظ
سربازی از تبار سادات [عضو]
موفق باشید