نکات تربیتی

جهت ایجاد تعامل صحیح بین والدین مخصوصا مادران با دختران نوجوان این موارد پیشنهاد می گردد :


 1 -مادران تحصیلکرده اگر از رشد و ویژگی های سنی دختران خود از لحاظ عاطفی، روانی و جسمانی آگاه باشند، در رفع تضادها و تعارضات به وجود آمده موفقیت بیشتری بدست خواهند آورد.به همین علت گذراندن یک دوره آشنایی با روان شناسی دوره نوجوانی به همه والدین توصیه می شود.

 2 -دختران در این سنین علاقه دارند تا درکشان کنیم، به سخنانشان گوش دهیم و به خواسته هایشان توجه کنیم.نباید آنها را تحقیر کنیم و به نظرات آنها توجه کنیم. 

 3 - احساس زیادی بودن در دختران و تضییع حقوقشان در برابر پسران ریشه در گذشته دارد. جامعه ما به گونه ای شکل گرفته که در آن گناه و اشتباه دختران عیب شناخته می شود اما گناه و اشتباه پسران مشکلی نداشت. لذا باید از هرگونه تبعیض بین فرزندان دختر وپسر دوری کرده و هر دو به یک اندازه مورد توجه والدین قرار گیرند.

4- برخی از والدین برای دختران خود محدودیت های زیادی ایجاد می کنند . مردم از طریق رسانه ها از مسائل ومعضلات در اجتماع مطلع شده و برای دخترانشان احساس نگرانی می کنند و برای حفظ حیثیت، آبرو و آینده دخترشان، دوست ندارند آنها بدون کسب اجازه به مکانهای مختلف بروند. در حالی که علم روانشناسی سخت گیریهای بیش از اندازه برخی خانواده ها را نادرست می خواند زیرا موجب گستاخی دختران شده و باعث می شود تا کارهایشان را به دور از چشم والدین انجام داده و همیشه در حال مبارزه با خواسته های والدین شان باشند. از سوی دیگر آزادی های بیش از حد برخی خانواده ها برای دخترانشان نیز، سبب بروز فجایعی می شود.باید در دادن آزادی به دختران از هرگونه افراط وتفریط اجتناب نمود.

5- یکی از ویژگیهای دوره نوجوانی  استقلال طلبی است.لذا باید به دختران وظایفی را واگذار کنیم تا آنها احساس استقلال کنند.باید در مسائل گوناگون از دخترانمان نظرخواهی کرده تا تصمیم گیری را یاد بگیرند. که این امر در از بین بردن تعارضات نیز موثر است. 

6 - دوره نوجوانی دوره گرایش به همسالان وتاثیرگذاری شدید دوستان می باشد. دوستان گاهی اوقات سبب محکم شدن اعتقادات و گاهی باعث ایجاد مشکلاتی می شوند که سبب انحراف آنها می شود. والدین باید ویژگی های دوست خوب را از قبل به فرزندانشان بیاموزند نه این که بی تفاوت بوده و بعد از انتخاب دوست ، به ارزیابی آنها پرداخته و مانع ادامه دوستی آنها گردند.

7 - دختران نوجوان به اقتضای سن قصد خودنمایی و ابراز وجود دارند، اما باید راه های صحیح ابراز وجود را به آنها نشان داد. با فراهم کردن زمینه های صحیح بروز خودنمایی در دخترانمان از توجه افراطی آنان در ظاهر کم کنیم.

8 - تفاوت سنی والدین با فرزندان :هرچه فاصله سنی والدین با فرزندان بیشتر باشد، درک والدین کمتر می شود. هر چه بتوانیم با دخترانمان دوست بوده، آنها را درک کنیم، موفق تر خواهیم بود .اگر تربیت فرزندان بزرگ تر صحیح باشد، آنها می توانند الگوی بهتری برای فرزندان کوچکتر باشند.

9- وجود تضاد و اختلاف بین والدین و دختران باعث می شود دختران بر سر دوراهی قرار گرفته و گاهی در برابر والدین خود نیز بایستند و دچار احساس گناه شوند .با تلقین داشتن شخصیت و ویژگی های شخصیتی مثبت در دخترانمان موجب می شویم که اگر مرتکب عمل اشتباهی شده و اگر خطا کنند به درستی و نادرستی کارهای خود پی میبرند.

10- باید با تربیت صحیح و درست دخترانمان، به آنها اعتماد کنیم .اگر تربیت دخترانمان درونی باشد، آنها کنترل بیشتری در کارها داشته و مشکلات کمتری را تجربه می کنند.با بزرگ جلوه دادن زیبایی و توانمندی های دختران باعث عدم توجه آنها نسبت جذابیت های بیرونی خواهیم شد.اگر تربیت فرزندانمان درونی نباشد، از بیرون قادر به کنترل آنها نخواهیم بود.

11-  مادری که همیشه با زبان سرزنش و توبیخ با دخترش حرف می زند قطعا نمی تواند دوست دخترش بشود. دختران این مادرها استاد ماهری در پنهان کاری می شوند . اینگونه مادران همیشه از بین حرفهای دخترشان دنبال چیزی برای مچ گیری و ملامت او می گردند.

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.