راز ماندگاری سوم خرداد(قسمت اول)

رمز ماندگاری سوم خرداد در چیست آیا در این است که در این روز توانستیم خرمشهر را بعد از ۵۷۸ روز از اشغال دشمن بعثی خارج کنیم یا اینکه رزمندگان سلحشور اسلام موفق شدند بسیاری از متجاوزان عراقی را به هلاکت رسانده و ۱۹ هزار نفر از آنان را به اسارت درآورند؟ 
شاید همه اینها جزو مکمل‌های ارزشی این روز باشند، اما سوم خرداد به خاطر آنکه در بردارنده یک پیام بزرگ برای جهانیان و به خصوص نسل آینده ایران است، دارای ارزش است و آن پیام “ایثار و مقاومت آن هم با دست خالی” است. 
روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ خورشیدی در عملیات بیت‌المقدس که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران به فرماندهی سپهبد شهید علی صیاد شیرازی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی سردار محسن رضایی صورت گرفت، شهر خرمشهر از دست متجاوزان عراقی آزاد شد. 
بنا به اظهارات راویان دفاع مقدس، در پی عملیات بیت‌المقدس که نیمه شب دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ آغاز شد، چند هدف عمده مهم و تاکتیکی از جانب نیروهای ایرانی دنبال شد.

مهمترین اهداف عملیات بیت المقدس، بیرون راندن نیروهای متجاوز به پشت مرزهای بین‌المللی، نشان دادن برتری قدرت سیاسی، نظامی و اجتماعی جمهوری اسلامی، انهدام نیروهای متجاوز در منطقه بین غرب کارون تا خط مرزی و در نهایت آزادسازی خرمشهر از اشغال متجاوزان بود. 
در این نبرد نابرابر علاوه بر پایان بخشیدن به ۱۹ ماه اشغال بخشی از حساس‌ ترین مناطق خوزستان و آزادسازی خرمشهر، ضربه‌ای سنگین به توان رزمی و روحی نیروهای عراقی وارد آمد. 
نابرابر بودن این عملیات از آن نظر بود که به واسطه رفتار خیانت کارانه رییس جمهوری وقت یعنی بنی صدر، نه ارتش از ساز و کار فرماندهی منسجم برخوردار بود و نه سپاه در آن دوران تجربه فرماندهی و غنای تجهیزاتی کنونی را داشت. 

  • 5 stars
    نظر از: مدرسه نرجس دولت آباد
    1400/03/04 @ 12:05:30 ق.ظ

    مدرسه نرجس دولت آباد [عضو] 

    سلام علیکم التماس دعای شهادت

نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.